2014. augusztus 7., csütörtök

A második hónap

Etetés
Egyre többet eszik... Egy alkalommal megeszik 120 ml-t, de ha nagyon éhes, akkor van, hogy még 60-at is. Ilyenkor kézzel-lábbal kalimpál, a fejével meg keresi a cumit. Mikor odatesszük az előkéjét, már tudja, hogy jön a hami, és abbahagyja a sírást. Kap Infacolt is, mivel volt kb 3 nap, mikor eléggé tekergette magát. Azóta adok neki napi 3-szor, teljesen meg is szűntek a fájdalmak. Viszont nagyon nem szereti. Úgy fintorog, mikor megkapja, de szerencsére csak ritkán köpi ki. 

Fürdés
Szerencsére szereti. Nem fél a víztől, bár egy hete annyit csalimpál, hogy én csurom víz vagyok, a fürdő is úszik. Remélem, hogy csak azért, mert élvezi, és nem azért mert fél. Bár gondolom, akkor sírna is...

Alvás
Egyre többet alszik. Beállt arra, hogy este 9-10 köröl elalszik, egy huzamban sikerül 7-8 órát aludni, utána eszik, tisztába teszem, és visszaalszik további 3-4 órára. Ezután ébren van még 1 órát és el is alszik. Az altatás úgy néz ki, hogy leteszem a kiságyába, az arcához odateszem az alvókendőjét és cumiból kap vizet. A játszócumit szerencsére már teljesen elutasítja, morog, ha a szájához teszem, vagy a másik alternatíva, szív belőle 2-3-at és kilövi. Ne gondoljuk már, hogy ilyen egyszerűen át lehet vágni a nagysasszonyt! Aránylag hamar elalszik, eddig a rekord max. 30 perc volt.

Mozgásfejlődés
  • Még 1,5 hetesen egyszer úgy ébredt, hogy oldalt feküdt. Azóta talán egyszer fordult még elő, de azóta nem. Már próbálgatja tolni magát a lábával, de még nem igazán sikerül. 
  • Ha hason van, 90 fokban kiemeli a fejét.
  • Az öklét imádja csócsálni, mindig sikerül beletalálni a szájába. De nem csak akkor csinálja, amikor éhes, mondjuk mostanában mindent cuppogtat, ami a szájához kerül.
  • Mostanában mindenre ráfog, ami a keze ügyébe kerül, előszeretettel húzogatja a ruháját.
  • Próbálja emelgetni a fejét, mint aki fel akar ülni. Persze ez nyilván nem sikerül, de olyan édesen próbálkozik. A hordozóban mondjuk simán megemeli a fejét pár centire.

6 hetes kontroll
A doki megnézte, bár én többre számítottam, mindegy. Viszont a 2 hónapos oltásokat csak 3 hósan fogja megkapni, így csúszik majd minden. Voltunk csípőszűrésen is, minden rendben volt, következő héten kontroll.

Cukiságok
Rengeteget vigyorog és "beszélget". Imádom, mikor úgy ébred, hogy meglát és vigyorog ránk, meg kell zabálni. Imádja produkálni magát. Ha mondjuk neki, hogy hööööö, próbálja visszamondani. Mikor sikerül, megdicsérjük és megtapsoljuk, ilyenkor jön a nagy vigyor és egy újabb höööö :))) Annyira cuki. És panaszkodik: ha néhanapján van egy kis hiszti, vagy esetleg 5 percre egyedül marad és éppen nem talál maga körül semmi érdekeset, mikor meglát minket K-val, kicsit sírósan elkezd gőgicsélni, hogy Neki milyen rossz volt, imádnivaló :) 
Nem szeret vízszintesen lenni, mert nem lát semmit. Csak akkor hajlandó úgy maradni, ha a szórakoztató személyzet (K és én) jelen van, és teszi a dolgát. 

K.
Nagyon jó apa, imádja a kislányát és Buci is őt. Annyira jó látni őket együtt, azt az örömöt az arcán, mikor hazajön  vagy mi ugrunk be hozzá egy gyors puszira. (az apa-lánya szerelemről bővebben majd egy külön bejegyzésben) 
Megvolt az első kakis pelenka csere, ami hatalmas teljesítmény, mert K. nem bírja a szagokat. Egyáltalán. Olyan büszke vagyok rá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése