2014. szeptember 3., szerda

Daily routine

Most 3 hónapos a mi nagylányunk és már elég szépen beállt a napirendünk. Már az elején nagyon szerencsések voltunk, mert nem voltak éjszakákon át tartó hisztik. Standard 3 óránként evett, éjszaka is tartotta ezt a jó szokását. Aztán olyan 1 hónapos kora körül kezdett egyre többet aludni éjszaka, és 2 hónapos korára idáig jutottunk:

22:00-22:30: alvás (nálunk ez a fix pont)
Általában 5-7 között valamikor felébred enni, pelenkacserére és már alszik is tovább. Majd olyan 10-11 körül ismét felébred, kaja, peluscsere, játék és másfél óránál nem bírja tovább, újra alvás van. Napközben van egy nagyobb alvás (2-3 órás), illetve több kisebb. A napirendben nincs drákói szigor, ahogy Buci érzi, mi igazodunk hozzá. Nem fogom Neki erőltetni, hogy márpedig most tessék enni, vagy aludni. Ennek oka talán az is, hogy nem egyformán ébred reggel, és ezért mindig vannak csúszások. 
Egy nap átlagosan 15-17 órát alszik, volt már, hogy egyhuzamban, ébredés nélkül aludt 11 órát. Álomgyerek ez a lány :) Nyilván egy nagyobb mozgásfejlődés vagy a fogzás boríthat mindent, de eddig nagyon jól állunk.

Altatás
Ritkán fordul elő, hogy huzamosabb ideig altatni kéne, általában beteszem a kiságyba, kis pocaksimi, egy kis víz és már alszik is. De ezt is továbbfejlesztette a kisasszony: a forgó-zenélő játéknak a forgó része egyáltalán nem hozza lázba, le is vettük. Viszont a zenélő része, na azért odáig van. Újabban úgy alszik el, hogy felhúzom neki, oldalra fordítja a fejét, szem becsuk és ÉNEKEL :) Ha netalántán lejár, kérdőn néz rám, újra felhúzom és folytatja. Még közben 1-2-szer rám is mosolyog és már alszik is. Meg kell zabálni, olyan édes, olyan hálásak vagyunk érte, hogy a szülei lehetünk :)

Evés
Pár napja volt egy kis nehézség az evéssel, amit sosem gondoltunk volna, mivel olyan jó evő volt. Az történt ugyanis, hogy az elalvás elengedhetetlen részévé vált a víz. Ezt szépen össze is kötötte az alvással, örültünk is K-val, legalább iszik a gyerek, nincs gond. És most jön a feketeleves, nem akart enni, csak inni. Nagy hisztik árán tudtuk csak megetetni, akkor is cserélgetve a két cumisüveget, hátha be tudjuk csapni. Ez párszor sikerült, de a probléma tetőzésekor a reggeli kajálás és du. 4 között nem volt hajlandó enni. K már sík ideg volt, hogy úristen mi lesz most, vigyük be a Heim Pálba. Szerencsére ez is lecsengett cirka 3 nap alatt, mostmár normalizálódott a helyzet, az altatásból is kikerült a víz, így Buci újra rendesen eszik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése